A szőlő hihetetlenül sokoldalú gyümölcs, amiből számtalan módon készítenek, kimondottan sajátos italokat. Ebből születik a konyak is, ami teljesen páratlan finomság a maga nemében. Voltaképpen, a már egyszer kiforrt nedű levét párolják le rézüstben a hozzáértő szakemberek és a későbbiekben tölgyfahordóban hagyják az itókát érlelődni.
A végső aromát egy egészséges házasítás fogja teljessé tenni. A lényeg mindenesetre az, hogy valami olyat kapunk a sajátos munka eredményeként, ami kimondottan érdemes arra, hogy a pohárba kerüljön. A konyak többféle változatban érhető el, már online is. Nem kell nagyáruházakba, italkereskedésekbe rohannunk, sok 10 kilométerre az otthonunktól, mert mindössze néhány kattintással a varázslatos ízek között válogathatunk.
Gyakran meghatározó tud lenni az alkoholtartalom, ezért legyen ez az alap, amire építkezünk! Természetesen minél magasabb, annál óvatosabban kell bánni a nedűvel, mert hamar a fejünkbe szállhat. Mindig jó, ha van némi konyak kéznél, mert akkor bármilyen alkalmat méltó módon megünnepelhetjük.