A jó bornál nincs is finomabb, mondják a gazdák, akik egész életüket a borkészítés csodálatos világára tették fel. Ahhoz azonban, hogy kiváló minőségű bor kerülhessen az asztalra, hozzáértő, szakavatott kezekre van szükség, olyan tudású gazdákra, akik tisztában vannak a növényvédő szer fontosságával.

Hiszen a termelők minden fáradozása értelmetlennek minősülhet, ha nem fordítanak kellő figyelmet a szőlőtőke esetleges betegségeire. Ahhoz, hogy a tőkéket meg tudják óvni, szükség van olyan kombinált rovarölő szerre, amelyik speciális növényvédő szer funkcióval rendelkezik és amelyik alkalmazható a kártevők ellen úgy, hogy közben a védi a növényt a lehetséges betegségektől.
Ezen összetett növényvédő szer előnye, hogy akár használható egyéb gyümölcsfák esetében is, például az almafánál. A növényvédő szer alkalmazása ugyanis elengedhetetlen, ezt pedig minden valamire való borász tudja. Ezek a szerek, ugyanis egészségkárosító hatás nélkül szabadítják meg a szőlőtőkét a kártevőktől illetve a betegségektől, ennek köszönhetően pedig biztos, hogy gyöngyöző bor kerül majd az asztalra.
Ahhoz azonban, hogy ez a bor valóban finom legyen, nélkülözhetetlenek a borászati anyagok, úgynevezett kellékek, amelyek aktívan hozzájárulnak ahhoz, hogy a finom nedű végül elkészülhessen. A borászati anyagok közé tartozik például a borfogó, a citromsav, a borkősav vagy éppen a különböző méretű anyagokból készült csapok és dugók.
Ez utóbbi készülhet fából, műanyagból vagy parafából. A borászati anyagok közé sorolandó még a kénlap, amit a boros hordó fertőtlenítésére használnak. A kotyogók pedig rendkívül érdekes kelléknek minősülnek, segítségükkel ugyanis akár percekig lehet hallani a bor érésének hangját, mondhatni ritmusát.
A borászati anyagok segítségével és a körültekintő, alapos munkafolyamatnak hála, a mindenre ügyelő gazdák biztosan prémiumminőségű borokat készítenek, amelyeket öröm felszolgálni a betévedő vendégeknek, de nagyszerű társnak bizonyulhat egy családi vagy baráti összejövetel alkalmával is.